Du kender selvfølgelig din hund godt og nogle gange så opfører de sig lidt mærkeligt. Sådan er hunde jo, ikk’? Jo, nogle gange er hunde bare lidt mærkelige. Men nogle gange, kan ændret adfærd også være et tegn på sygdom.

hunds adfærd

Hunde viser sjældent sygdomstegn

Hunde er dyr og derfor er er det tegn på svaghed at vise, at man er syg eller har ondt. For så er man et let bytte. Sådan er hunde i mange henseender stadig, selvom de er domesticerede og ikke risikerer at blive taget af et rovdyr, når de ligger trygt og godt i deres kurv inde i den varme stue. Og det er derfor du skal være opmærksom på om din hund ændrer markant adfærd.

Lær din hund godt at kende

Den bedste måde at se om din hund ændrer adfærd, er at lære den rigtig godt at kende. Hvis du kender din hund ud og ind, så vil du også nemt og hurtigt kunne se adfærdsændringer. For hvis du lægger mærke til det, så er din hund et vanedyr. Den ligger garanteret altid på en bestemt måde om natten og en anden måde om eftermiddagen. Måske kommer den altid, når der laves mad i køkkenet, og tager sig sikkert en lur på et bestemt tidspunkt, når du er hjemme. De har deres vaner, akkurat som vi har vores.

Kommuniker bedre med din hund – på hund’sk

Markante adfærdsændringer

Når du kender din hund godt, så vil du lægge mærke til om den spiser mindre, sover mere, bevæger sig anderledes, er mere på vagt, undgår dig eller andre – og om det er unormalt for den. Hvad der er normalt for en hund er ikke altid normalt for en anden – så det er derfor at det handler om, hvor godt du kender din hund.

Bliv klog på hvalpens faser: Fra hvalp til voksen hund

Stol på dit instinkt

Du skal ikke styrte til dyrlæge bare fordi din hund har sovet lidt ekstra en enkelt dag – hunde kan også have off dage. Men hvis der er en markant ændring i adfærden som er over længere tid, som du ikke kan relatere til noget, som eksempelvis at det har været en begivenhedsrig weekend eller at din hvalp går igennem de faser, som den skal før den bliver voksen, så kan det være tegn på noget andet – og så bør du kontakte din dyrlæge.