At gå i hundepark er meget populært og især i de større byer, hvor der ikke er mange steder, hvor hundene rigtig kan få strakt benene.

hundepark

Men at gå i en hundepark har også sine uskrevne regler. Læs her, hvordan du er en ansvarlig hundeejer, der udviser god stil.

 1. Hav altid et øje på din hund
  At gå i en hundepark er ikke lig med at du kan tage en lur i solen eller bruge tiden på at tjekke din mobil. Din opmærksomhed skal være på din hund og hvad der sker mellem hundene. For hundeparker er oftest aflukkede steder, hvor din hund, i værste fald, ikke kan komme væk, hvis der er ballade i luften. Derfor skal du være obs på at hjælpe din hund INDEN der opstår ballade.
 2. Tag snoren af din hund
  Hundeparker, hundeskove og andre fritløbsområder er til for at hundene kan løbe frit uden snor. Derfor skal du ikke gå derind og beholde snor på din hund. Dels kan din hund føle sig fanget i snoren i forhold til de andre hunde, hvilket kan gøre at den laver udfald. Dels kan din hund og andre hunde komme til skade, når der er snore involveret i legen.
 3. Lad legetøjet blive hjemme
  Det kan godt være at din egen hund kan administrere bolde og frisbees. Men mange hunde stresser op ved kastelege – og hundeparker er til for at din hund skal socialisere og lege med andre hunde. Så lad legetøjet blive hjemme og lad hundene lege.
 4. Saml op efter din hund
  Du skal altid samle op efter din hund uanset hvor den besørger. Det gælder også hundeparken, hvor det måske gælder ekstra meget. Dels fordi det hurtigt kan blive ulækkert med for meget hundelort på et for lille sted, men også fordi sygdomsfarerne er større de steder, hvor mange hunde er samlet på et lille areal.
 5. Lad tæver i løbetid blive hjemme
  Når din tæve er i løbetid skal du undgå hundeparken. Både for din tæves skyld, da en hundegård vil være en voldsom oplevelse for den, når den er fanget på et lille sted med nogle friske fyre. Men også for hanhundenes skyld. Uanset hvor lydige hanhundene ellers måtte være, så tager deres instinkter over, når de møder en tæve i løbetid – derfor er det synd for dem, hvis din løbske tæve går rundt og sætter lækker duft i hundeparken.

  Myte: Lad hundene klare det selv

 6. Tag ikke det pæne søndagstøj på
  Når man går i hundeparken er det på hundenes præmisser. Derfor er der stor risiko for, at der er mudrede poter og logrende haler, der hilser på dig. Og selv den mest velopdragne hund kan i et øjebliks kådhed hurtigt få sat et par fine poteprint på dine bukser. Det er præmissen for at færdes i hundenes legeland. Så i stedet for at vrisse af glade hunde, så tag “hundetøjet” på, når du skal i hundeparken.
 7. Hundene kan ikke bare klare det selv
  Du skal altid være opmærksom på din hund, når du er i hundegården. Hunde leger forskelligt og nogle hunde er mere voldsomme end andre. Derfor skal du altid være klar til at hjælpe din hund, hvis det bliver for meget for den. Du kender din hund bedst. Det gør hverken de andre hundeejere eller hunde.
 8. Sørg for din hund ikke bliver stresset
  Det kan være stressende for nogle hunde at være i hundeparker, og ikke alle hunde er til at holde den store fest med mange hunde. Derfor skal du holde øje med om din hund bliver stresset af at være der. Husk at den også kan have dårlige dage, så selvom du synes det er sjovt for den at gå i hundeparken, er den måske ikke lige til det den dag.
 9. Almindelig opdragelse og pli gælder også i hundegården
  Selvom hundeparker er fri leg og på hundenes præmisser, så gælder god opdragelse stadig i parken. Så derfor skal din hund ikke bare slippes løs uden grænser.
 10. Respekter din hund, hvis den ikke er typen, der gider hundeparker
  Det er ikke alle hunde, der er til hundeparker. For nogle hunde er det ganske enkelt for meget af den ene eller den anden grund. Hunde skal ikke kunne komme i hundeparker, så hvis din hund ikke er typen til hundeparken men hellere vil hænge ud med de tætte venner, så er det også okay.

Gå ordentlig tur med hunden