Hundeis hjælper din hund med at køle ned, når det er varmt. For varme sommerdage er ikke noget at logre over for alle.

hundeis

Når det er varmt udenfor, bliver hunde automatisk mere inaktive. De spiser mindre og glemmer måske også at drikke vand. Derfor skal du hjælpe din hund med at holde den kølig og hydreret, når det er varmt.

Sådan laver du din egen hundeis

Der findes et utal af måder, hvorpå du kan lave din egen is til din hund. Men fælles for dem alle er, at du skal være varsom med at de ikke indeholder for meget salt og at de består af ting, som din hund kan tåle. Derfor er det bedst at bruge produkter, som er beregnet til hunde.

Hundeis med vådfoder/skånekost: Bland vådfoder eller skånekost på dåse op med vand og frys det i portioner, som din hund kan slikke på og køle sig ned med.

Hundeis med leverpaté til hunde eller lignende: Du kan også købe en tube med leverpaté eller andre smagsvarianter lavet til hunde og blande op med vand og fryse.

Kog fond til hundeis: Kog en kyllingefond eller oksekødsfond og frys den i portioner. Du kan eventuelt putte små stykker kød i også.

Læs her hvordan du holder din hund kølig i varmen

Hundeis lavet med yoghurt: Hunde tåler ikke så godt mælkeprodukter og kan nemt få diarré af dem, fordi de ikke har laktase-enzymet. Hvalpe har laktase-enzymet i deres mave-tarmkanal, men voksne hunde miste ofte evnen til at danne enzymet, og kan derfor normalt godt tåle det i mindre mængder. Vælg derfor mælkeprodukter med mindst laktase, og bland yoghurt med vand i forholdet 1:5. Hvis du er i tvivl om din hund kan tåle mælkeprodukter, så undlad at give den det.

Hundeis med grøntsager: Lav en grøntsagsmos af kogte grøntsager og mos den med vand og inden du fryser den ned. Brug for eksempel gulerødder, broccoli, bønner, agurk, squash.

Banan-is: Mos eller blend bananer med vand. Tilsæt eventuelt yoghurt, hvis din hund kan tåle mælkeprodukter. Du kan også skære bananen i skiver og putte den i fryseren, så det bare er små ishapser, som den kan få i løbet af dagen.

Alle variationer kan fryses i isterninger, hvis det skal være mindre portioner, eller eksempelvis engangskrus eller fryseposer.

Med vores Beco Ball kan du lave en hel iskugle, som din hund kan ligge og hygge sig med i lang tid i skyggen. Find den med tilhørende leverpaté i CalmDog SnackBox og DogNewYear