At gå ordentlig tur med hunden, er ikke bare at gå tur med hunden.

gå ordentlig tur med hunden

Du oplever en masser i løbet af dagen mens din hund venter derhjemme, så når du går tur med hunden, så gør det ordentligt.

Det er din hund, der skal opleve noget

Du har været på arbejde hele dagen og oplevet en masser, og er måske træt, når du kommer hjem. Men din hund har ikke oplevet noget mens du har været på arbejde og oplever først noget, når I går ud af døren.

Mangler du inspiration til aktivering af din hund?

For når din hund går tur, så læser den dagens avis, som er alle de lugte og indtryk, der møder jer på vejen. Derfor skal handler en tur med hunden ikke om, at den bare skal tisse, så DU kan komme videre. Den skal have lov til at læse avisen i sit eget tempo.

Hunde oplever verden gennem næsen

Det handler ikke bare om at finde det rigtige sted at tisse, når din hund snuser sig igennem jeres tur. Hunde oplever verden igennem lugte – og når den endnu engang står og snuser i alt for lang tid ved det samme sted, så er det nok bare fordi der har været rigtig mange hunde forbi der, og lægge en besked.

Variér turene

I stedet for at gå den samme tur hver dag, så varier turene. Du ville også synes det var kedeligt, hvis du skulle læse den samme avis hver dag. Nye ture betyder nye lugte og en helt ny verden fyldt med indtryk, der stimulerer din hund.

Du kan også lade hunden bestemme, hvor turen skal gå hen. Din hund har med garanti nogle ruter den synes er sjovere end andre.

Husk altid at beskytte din hund mod flåter

En anden måde at variere turene på, er også at træne undervejs. I stedet for bare at gå og gå og gå, så brug omgivelserne til at træne med og på. For en god gåtur er kun halvdelen af at aktivere hunden; den skal også bruge hovedet, for at blive stimuleret ordentligt.

Vær nærværende

Din hund vil allerhelst være sammen med dig, så hvis du er fraværende på turen vil din hund måske opføre sig mindre pænt, for at få din opmærksomhed.

Selvom I ikke oplever verden på samme måde, så synes din hund at det er det allerbedste I hele verden, at I er ude sammen. Så drop mobilen, giv din hund tid til at snuse og hyg jer, når I er ude SAMMEN.

Alle gode ture indeholder ros og belønning: Find gode snacks og godbidder til turene her